Endelig.
Her kommer opskriften på klaskeboller.
En opskrift, hvor man slipper for at få dej på fingrene.
Ingredienser 18 stk.:
5 dl. lunkent vand
50 gr. gær
1 æg
1½ tsk. salt
1 dl. yogurt natural, A-38, tykmælk eller lign.
1 dl. hørfrø
1 dl. solsikkekerner
2 mellemstore revne gulerødder ( ca. 3 dl.)
3 dl. grahamsmel
ca. 10-12 dl. hvedemel
Græskarkerner kan tilføjes eller erstatte nogle af kernerne
Sqaush kan bruges istedet for gulerødder, men så skal man tilføje lidt sukker.
Så skal der røres:
Gæren opløses i det lunkne vand.
Æg, kerner, gulerødder, mælkeprodukt, salt og grahamsmel røres i.
Melet tilsættes lidt af gangen.
Når røreskeen kan stå i dejen uden at vælte, så er dejen klar til at hæve.
Hævetid: 1 time
Boller klaskes op på 2 bageplader med bagepapir.
Jeg brugte en grydeske og en spiseske.
Bollerne skal ligne små månelandskaber ;)
Bages i ovnen: 180 grader C ( varmluft )
eller 200 grader C ( alm. )
Bagetid: ca. 20 minutter
Bon appetit
Jeg tror, at vores generation er bedst til ikke at skulle røre ved dejen. Jeg tager straks opskriften til mig.
SvarSletMange tak, fordi du deler. Jeg har en klar intention om, at blive bedre til at bage. Dine boller må klart prøves.
SvarSletOg tak for din søde kommentar på min blog ;)
Jeg opdagede også metoden for et stykke tid siden - genialt he he. Kan godt lide dit forslag til tvillingernes navne ;-) Søde er de nu! Skønne billeder af bollerne forresten! KNUS
SvarSlet