Jeg er vild med spiselige blomster!
Da jeg var barn lavede min mor altid hyldeblomst-pandekager, når det var sæson.
Vi fik dem med sukker-drys på.
I søndags lavede jeg denne version
med vanilie-is og agave-sirup.
Familien syntes rigtig godt om den, så jeg vil dele denne nemme
sommer-dessert med Jer.
Opskriften er til 12 pandekager.
Jeg gemte halvdelen af dejen i køleskabet og
lavede resten dagen efter.
Man kan sagtens spise 2 pandekager hver, hvis man har fået en let middag.
Opskriften er til 12 pandekager.
Jeg gemte halvdelen af dejen i køleskabet og
lavede resten dagen efter.
Man kan sagtens spise 2 pandekager hver, hvis man har fået en let middag.
Det skal du bruge:
En pandekagedej til 12 små pandekager.
12 hyldeblomstklaser
smør til stegning
Vanilie-is
Agave- eller ahornsirup
pebermynteblad og små friske hyldeblomster til pynt
Forslag til pandekagedej:
300 gr. hvedemel
en halv tsk- salt
2 tsk. sukker
1 tsk. vaniliesukker
2 æg
6 dl. mælk
Vådt røres i tørt.
En klat smør smeltes på en lille pande.
Der hældes pandekagedej på panden .
Lidt mere end ved normale pandekager.
Pandekagen skal ikke vendes, og skal derfor gennembages ved lav varme.
Så snart dejen er på panden, lægges en skyllet hyldeblomstklase ned i dejen.
Når pandekagen er færdigstegt/bagt
anrettes den på en tallerken.
Sirupen kan hældes over pandekagen og isen.
Stilken kan tages forsigtigt af ved at trække i stilken med den ene hånd
samtidig med at man,
med den anden hånd holder blomsterne tilbage med en gaffel.
Velbekomme
Pandekagerne lyder spændende. Dejligt med en ny opskrift til brug af hyldeblomsterne.
SvarSlet